Το ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟΝ Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό την κατάρτιση και επιμόρφωση προσωπικού που απασχολείται στον τομέα των κατασκευών, τόσο στα δομικά όσο και τεχνικά έργα, μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ

Το ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟΝ Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ιδρύθηκε από τον Μιχ. Θεμιστοκλέους, πρώην Ανώτερο Εκπαιδευτή για δομικά έργα στο Κεντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕ.ΠΑ) και Υπεύθυνο των Εργαστηρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης για τις επαρχίες Λάρνακας/Αμμοχώστου. Σήμερα, το Ινστιτούτο διευθύνεται από τον Γιώργο Μ. Θεμιστοκλέους, Πολιτικό Μηχανικό με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Έργων, ενώ έχουν εξασφαλιστεί συνεργασίες με άλλους επιστήμονες του κλάδου των κατασκευών καθώς επίσης και εργαστηρίου ελέγχου υλικών για οικοδομικά έργα και έργα οδοποιίας όπου οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευκαιρία καλύτερης εμπέδωσης της ύλης που σχετίζεται με τον εργαστηριακόν έλεγχο των δομικών υλικών.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Έδρα του Ινστιτούτου είναι η Λάρνακα όπου διαθέτει άρτια εξοπλισμένη
αίθουσα διαλέξεων, γραφείων, καντίνας, βοηθητικών χώρων πρακτικών
ασκήσεων, κλπ. Οι συμμετέχοντες στα Προγράμματα έρχονται από όλες τις
Επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου καθότι το Ινστιτούτο προσφέρει
πρωτοποριακά Προγράμματα στον τομέα των Κατασκευών.

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο 9

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Ινστιτούτο βρίσκεται στην Λεωφόρο Αρχ. Κυπριανού 42, 6015 στη Λάρνακα. Οι εγκαταστάσεις
περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας,
γραφεία, καντίνα και άλλους βοηθητικούς χώρους πρακτικών
ασκήσεων.

ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ
Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο 10

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Τα προγράμματα που προσφέρει το Ινστιτούτο ποικίλουν σε επίπεδο και διάρκεια, είναι δε δυνατή η διεξαγωγή τους τόσο κατά τις πρωινές όσο και κατά τις απογευματινές/βραδυνές ώρες, ανάλογα με το περιεχόμενο του προγράμματος και τον χρόνο που μπορούν να διαθέσουν οι ενδιαφερόμενοι. Για να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες στα διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα, η διοργάνωση των μαθημάτων/διαλέξεων γίνεται συνήθως μια ή δύο φορές τη βδομάδα σε χρόνο εκτός ωρών εργασίας.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1

“ Με την παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης μου στο Ινστιτούτο πέτυχα επαγγελματική αναγνώριση τόσο από τους προϊστάμενους μου όσο και τους υφιστάμενους μου κερδίζοντας έτσι εμπιστοσύνη, αύξηση των απολαβών μου και προσωπική ικανοποίηση. ”

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ 2

“ Το ωράριο διεξαγωγής του προγράμματος κατάρτισης Εργοδηγών σε ώρες μη εργάσιμες μου επέτρεψε την απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων. Επίσης, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων σε συνάρτηση και με την στοχευμένη ύλη που διδάσκεται συμβάλλουν στην άρτια κατάρτιση τους. ”

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 3

“ Η φοίτηση στο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟΝ Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης σου δίνει την ευκαιρία να πετύχεις τους στόχους σου για απόκτηση γνώσεων, εμπειριών και πρακτικής κατάρτισης στον τομέα των Δομικών Έργων και της Οδοποιίας ώστε να είναι σίγουρη η επαγγελματική σου ανέλιξη. ”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 4

“ Γνωρίζω τώρα ποιο υλικό πρέπει, γιατί και πώς να το χρησιμοποιήσω για μια συγκεκριμένη εργασία σε ένα εργοτάξιο ώστε να πετύχω την καλύτερη λύση. Όλα αυτά χάρη στη σειρά μαθημάτων στο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟΝ Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης.”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ 5

“ Παρακολουθώντας το πρόγραμμα των εργοδηγών νοιώθεις ασφάλεια για ό, τι κάνεις στο εργοτάξιο, δίνεις τις πιο ορθές οδηγίες στους υφιστάμενους σου και πετυχαίνεις οικονομικές λύσεις στα διάφορα στάδια εργασίας. ”

ΓΙΑΝΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ 6

“ Με την παρακολούθηση του Προγράμματος για απόκτηση του Διπλώματος Εργοδηγού, τώρα νοιώθω σίγουρος για ότι κάνω και μπορώ να εξηγήσω με σαφήνεια και βεβαιότητα γιατί επέλεξα τη μέθοδο εργασίας που εφάρμοσα στην οικοδομή. ”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 7

“ Απέκτησα πλήρη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου σ’ ότι αφορά την επιλογή της πιο κατάλληλης μεθόδου εργασίας που πρέπει να εφαρμόσω με στόχο τη σύντμηση του χρόνου αποπεράτωσης και μείωση του κόστους ενός δομικού ή τεχνικού έργου. ”

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΤΟΣ 8

“ Με την αποπεράτωση της κατάρτισης μου στο Ινστιτούτο νοιώθω να ειμαι ενας έμπειρος Εργοδηγός με τη σωστή επαγγελματική συμπεριφορά, τις απαραίτητες γνώσεις – θεωρητικές και πρακτικές – ώστε εφαρμόζοντας τες να επιτυγχάνω άριστη ποιότητα, μείωση του χρόνου αποπεράτωσης ενός έργου και μεγιστοποίηση του αναμενόμενου κέρδους. ”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΤΟΣ